Finaste Prinsen!



Tror ni att min kille ens viftade med ett öra när jag satte mig i vagnen? Han visade inte ett enda tecken på att han inte ville eller vågade, fina fina kille!! ='D Nu ska vi ta de försiktigt och varva körning, både utan och me mig i vagnen, med promenader ett par veckor så han får upp kondition och muskler!

Igår när jag va i stallet fick jag veta att Hippo blivit körd mycket förr och Sandra ville gärna prova om det gick igen, någon dag. Men när vi gick där och höll på så fråga hon om vi inte kunde kolla om vagnen passa. Å när hon plockat in honom så sa hon "äh va fasen, vi kollar om de går att köra honom. Och de gick de, utan några som helst problem! Tjoho =D



Jag och Sandra bakom Hippo, Annethe på Viktoria och hundarna bredvid gav vi oss ut på en tur! =)

?

Ska jag våga ta de steget?

Vad som händer återstår att se - jag ska fundera ordentligt på de innan jag gör något radikalt.


Gårdagen!

Gårdagen var en bra dag! Efter jobb gick jag in i gymmet och sprang, blev 30 min på intervallprogrammet. En total sträcka på 3,8 varav 0,5 (6min) var uppvärmning och nervarvning. Fy fan vad stolt jag är över mig själv säger jag bara! Men jag får lida lite för de idag, har inte träningsvärk men är helt klart segare i kroppen än vanligt =P

När jag var klart blev de hem och fixa de sista med vagnen och lasta den på släpet innan sjukgymnasten kallade. Väl där gjorde jag mitt träningspass innan jag tog mig ut i stallet. Vackringen var så mycket bättre men fortfarande lite svullen, så satte på kyllinement sen fick han vara.
Har den senaste tiden hjälpt till med fölet i stallet och igår va inget undantag. Då fick hon för andra gången komma ut och gå i grimma och grimskaft, ca 3 veckor efter hon började hanteras, och det klarade hon huur galant som helst =) När vi hade henne ute i måndags, första gången, va hon inte riktigt med på noterna först så blev lite brall och skutt innan hon lugnade sig. Förbättringen till igår va toppenbra - imorgon är det på det igen!

Kvällens absoluta höjdpunkt var när jag, helt ensam, spännde fast vagnen på min Prins och gick ett varv runt stallet. Och han reagera inte de minsta. Han stod helt still trots att jag fibbla med spännen och skaklar och bara väntade. Det var liite obehagligt när han skulle vända första gången men gjorde inte mer än gå snabbare typ 2 steg. Jag undrar om de finns något denna ponnyn vågar!? Han är utan tvekan bäst <3



Nu ska jag ta och jobba klart så jag kan komma iväg till jobbet i tid =P

Ballonger....

Gårdagen i stallet var blandat positiv och negativ.. De negativa var att jag hittade Micky med två gigantiska framben, svullna från kotan upp till knäet =/ Det positiva var att Lilleman skötte sig exemplariskt!

Jag är nästan helt säker att svullnaden orsakats utav benskydden han hade Lördag-Söndag. Antingen pga att han blivit för varm eller att de suttit för hårt och sen när jag tog av dem i söndags kväll så blev han tjock när "trycket" lättade och en svullnad fick plats.. För han är inte halt, inte öm och verkar inte speciellt besvärad av det hela. Tog en promenad/jogg med lindor först, satte sen på Back on Track ca 1 h och sen kylde jag. Först med vattenslangen och sen med linement. Får se hur han ser ut när jag kommer i em - men gissar att det är bättre. =)

Lilleman fick gå en tur ut på töm. Vi tog en helt ny runda och han gick kanon bra. Han är lite vinglig då och då men de är inte så konstigt, han är ju som en unghäst i utbilningen. Vi tog en skogsrunda på ca 3 km varav ca hälften var jogg, härligt som tusan tyckte han =) Skyggade till någon gång ibland men fortsatte framåt samtidigt - Jag kan inte annat än älska min Prins <3 Har aldrig varit med om en häst som är så glad för att arbeta! Idag får vi se vad vi gör, ev kommer vagnen med och isf spänner jag för! =D



Modigaste killen i Världen! <3

Hektiskt!

Sista dagarna har som jag trodde blivit hektiska men roliga. Festen blev toppen och alla var nöjda och glada =) Mamma fick de hon hade önskat sig och lite till, kul!

Nu börjar en ny vecka och allt återgår till de normala. Träningen ska återupptas, hästarna ska motioneras - Lilleman ska få prova vagnen - och de ska jobbas. Helgen innehåller jobb i Annelöv, lördag söndag, och bingon, söndag. Härligt att ha och göra! =)

Några bilder från den senaste tiden!



Emmson jobbar och leker samtidigt =P



Min kusin Karro var också lika snygg!



Jag har blivit blond! =)



Jag har plockat på mig vuxenpoäng!



Tydligen stavar jag fel också



Labbråtta?!

Mer tid?

Någon som kan tänka sig att ge mig mer tid fram till på lördag? =) Har kommit fram till att jag behöver det om jag ska hinna med allt.. Denna dagen är helt fullbokad med jobb men från och med imorgon efter jag slutat jobba fram till lördag fm ska jag helst ha hunnit:

* Frissan imorgon kl 15, klipp och färg.
* Städa mitt rum (Ett måste då jag ej själv ska sova där)
* Fixa naglarna
* Duka inför Lördag
* Va social med min släkt/vänner som kommer fredag
* Hämta kusinen på stationen i Lund kl 20.30 fredag
* Stallet, motionera bägge pojkarna
* Släppa ihop M med sina nya hagkompisar (lördag morgon)
* Sova lite kanske?

Torsdag, fredag jobbar jag ju till 14 så har ju förstått att de inte finns på kartan att jag hinner allt.. Tyvärr får hästarna lida troligtvis och vi får ta nya tag på söndag.

Fullt ös!

Dagarna går utan att jag inte riktigt hänger med, men det är bara att haka på och hinna med så mycket man kan =) Tyvärr är det inte allt för mycket roligt som händer, mest jobb och lite stallet. Vi har massor med fester bokade till hösten och de ska bli så kul!

Med hästarna står det ganska still.. Micky har dragit av sig en baksko i förra veckan och hovis kunde inte komma fören i tisdags och slå på den. Och då de knappt fanns något att fästa i så sitter den fast men inte mycket mer just nu - skoning på tisdag. Blir väldigt lugnt fram tills dess.
Lilleman fick jobba en kort stund på töm i tisdags, idag blir det ett nytt pass! Funderar på om vi ska ut och utforska nya vägar idag. Hoppas verkligen på att kunna få klart vagnen nu innan Göran börjar jobba igen, vill ju köra in min lilla Prins. Är helt säker på att han kommer att älska det =)



I helgen blir de fullt ös, jobbar långpass på lördag - bröllop - och sen två korta på söndag. Tur att man har något att göra hela tiden!

På återseende!


RSS 2.0