Lördag!

Blev en sovmorgon som heter duga, tror inte jag lämnade sängen fören kl nästan var 12 - Sköönt!! Solen lös ute så jag tog äntligen tag i städningen av min bil. Minst sagt välhehövligt! Drog ut allt i den och damsugade upp sådär ett par kilo grust/sten/sand, undrar hur damsugaren mår nu =P Blev även en tvätt utvändigt, jag hade en grön bil, visste ni de? Trodde att den va grå-brun - varit de flera veckor nu ju! Lyckades självklart missa någon fläck, hur de är möjligt vet jag fortfarande inte.. Men men, vilket som är jag nöjd på mig själv att jag äntligen fick tummen ur.

När jag var klar med bilen gick jag in och satte igång Våffeljärnet, hann inte att göra våfflor i fredags så fick skjuta lite på de. Lagom lunch innan jag styrde bilen mot stallet. Tog god tid på mig och stressade väldigt långsamt - är så skönt att bara vandra omkring i stallet utan någon som helst tidspress. Dagens pass blev tömkörning, och vilken tur jag gjorde de då för ojoj vad han vaar härlig! =D Han var så arbetsvillig och ville göra rätt hela tiden. Han riktigt flög fram ibland, hade en riktigt härlig trav mestadels. De är dessa passen man blir så ortoligt glad över! Trots att han inte är så igång gick han i kort galopp ett par galoppsprång innan han ökade på ordentligt. Vi jobbade en hel del med tempoväxlingar och förflyttningar. Lite skänkelvikningar, lite öppna, lite sluta - helt otroligt vad han fattar vad man ber om!! <3 Och detta utan att behöva göra allt för mycket själv!



Behöver jag säga att jag älskar min häst?

Torsdag + Fredag

Torsdag morgon befann jag mig i skolan, satt och jobbade tills kl var nästan 15. Blev klar med etologin - äntligen! Fick även gjort lite annat =) Åkte till stallet efter och lät min Vackring gå lite lös i paddocken, mysigt sa han! 



Blev ett par timmar på jobb på kvällen och snacka med en familj om deras fest senare i april! Kommer bli kanonbra! =)

Fredag tillbringades hemma. Göran höll på en stund med min bil, som för övrigt låter som en kaffekokare ^^, på förmiddagen. Sen åkte jag till Biblan i Eslöv för att låna en bok, som självfallet var bortvirrad. Kul! Blev lite andra faktaböcker istället som jag hoppas kan hjälpa mig. Stallet nästa där jag tog ut Vackringen och red en stund på gräsbanan. Hade samma tänk som på träningen i måndags och försökte göra många av de övningarna vi gjorde då, men är mycket svårare när man inte har någon som hjälper en =P Och inte blev de bättre av en aspigg häst! Men då och då kom riktiga ljusglimtar fram och jag bara älska min häst <3

Kvällen spenderades på Sundspärlan. Lyckades träffa på en jag jobbade för tidigare och fortfrande har kontakt med - dock bara över telefon och genom dataskärmen. Himla trevlig att faktiskt se varandra! Satt där och snacka om allt möjligt inprincip hela kvällen! Härligt!



Tisdag + Onsdag

Var med Emma på sin vattenprovsrunda - lika kul som alltid! Denna gången klarade vi oss utan större missöden. Bara en ganska blöt Emmson!



Är man udda så är man ^^,

Var i stallet vid 17, fixade foder och mockade lite snabbt innan jag åkte igen. Denna gången till gymmet och vad som var tänkt ett Core pass, men då de va väldigt lite folk på boxpasset efter fick de bli ett sånt med =D Gick bättre än vad jag trodde de skulle göra. Men snacka om att jag var trött i musklerna när jag kom hem, ja två dagar senare med men men =P

Onsdag blev de upp tidigt, var i stallet strax innan halv åtta, satte en jäkla fart och såg till att vara på skolan till ca 8.30. Här gick det undan! Var i skolan till kl var nästan 13, då hade jag gjort klart ett par större arbeten, härligt! 
Styrde sen mot Löberöd och Granbacken, var en sån där lagom kväll. Lagom mycket att göra, lagom mycket folk och en lagom lat jag =P

Måndag!

Satt i skolan halva dagen - ungefär från lunch fram till kl 15. Körde sen till stallet i en jäkla fart för att träna för Jeanette för första gången! Gick kanonbra! Micky skötte sig för det mesta och jag fick tips och ideer på vad jag kan göra för att få honom mer avslappnad. =) Vi gick tillbaka till unghäst ridning och då gick han riktigt trevligt till sist! Längta till nästa träning redan innan jag hade hoppat av! 

När jag var klar i stallet styrde jag bilen i riktning mot Stehag och Emmsons place. Här bjöds de på middag innan vi bytte om och - bokstavligt talat - sprang till Zumban! De är nog fasen den roligaste typen utav träning =D Trots att jag känner mig helt jäkla lost ibland så har jag hela tiden ett leende på läpparna! Lagom svettiga återvände vi till Emmas soffa och glodde på "En unge i minuten" - Ibland undrar jag om jag verkligen vill ha barn =P

Söndag!

8.30 styrde vi bilen norrut, första stopp Höör där vi hämtade upp min bästa vän. Sen fortsatte vi upp till Huskvarna och årets Dansforum! Andra året jag är med och minst lika trevlig som sist! Blev mycket dans, både fox och, faktiskt, bugg! Emmson försöker lära mig - de funkar helt okej. Jag ska bara lära mig slappna av! =) De ska vi tydligen göra genom att jag ska få bugga utan att kunna se något - jo men tjena vad bra de kommer att gå då! =P Tur vi kan va på Granbacken med stora ytor att röra oss på utan att riskera livet på mig själv eller någon annan! Haha



Snygg stil va ;)

Imorgon!

Imorgon kommer en mer utförlig beskrivning om min vecka - Lovar!


Min häst var så JÄKLA fin idag att de inte går att beskriva, wow säger jag bara!! <3<3

Lördag!

Lilla virriga jag fick för mig att jag hade intag idag så åkte ut i stallet i god tid, fixade och ordnade och tog sen in Vackrningen så han fick ätit ordentligt innan jag red en stund i paddocken. Hade tänkt rida ut men då ingen kunde följa med mig fick de tyvärr bli så här. Dock var han väldigt fin!! <3 Tyvärr har han ingen bra skritt just nu, är alldedes för kort och snabb i steget.. Traven är okej, medan galoppen är helt underbar - mjuk och rund i sprången. Förr hade vi ganska svårt för bytan, idag gjorde han ett nästan rent byte utan att jag ens bad om de.! Lite knas min häst! Dock blev han rädd för något sista varvet och efter de stressa han upp sig ganska rejält.. =( Hade gramanen idag igen och var helt annorlunda jämfört med när jag red honom med martingalen.
Valde att åka hem och äta innan jag tog in, tur va väl de. För när jag sa till Annethe att jag kom tillbaka senare så fick jag svaret "Men jag ska ju ta in!?" Och visst hade hon rätt, jag har nattafodring idag =P

Så åkte istället hem och åt i lugn och ro. Ska gå och duscha nu hade jag tänkt, sen får jag se om de blir Damstorp ikväll eller ej =) 



Gjorde en fin inramning - nu är bara frågan var jag ska ha den!




Lillemans box!

Kom precis på att ni har ju inte fått se hur Lillemans box blev! Innan vi plocka bort brädor var väggen lika hög som dörren. Fem plankor plockades bort så Prinsen min kan få se vad som händer utanför =)


Fredag!

Kl 13.30 kom Mr Hovis och fixade till fötterna på mina killar! Vackringen skötte sig som en ängel. Värre va de med Lilleman, stod och hoppa på bakbenen flertalet gånger. Det ända hovslagaren sa var: "Det är inte många hästar man orkar hålla emot när de hoppar runt så här" Sen la han till med ett asgarv =P Han har inte mycket att säga till emot dem lille pojken! Haha. 

När vi var klara tog jag ut Vackringen för en kort tur i paddocken. Var lite stel i framhörallt höger sida och tråkig i munnen i början av passet. Men efter massa volter och andra svängar blev han helt klart bättre! Var nästan seg i traven men så fort man gjort en galoppfattning laddar han tilll ordentligt =P Men så fin han är i galoppen då, helt galet =O <3 



Gillar denna bilden enormt mycket <3


Torsdag!

Flitighetens lampa fortsätter lysa över mig! Idag åkte jag först till gymmet och ställde mig på bandet, 10 min gå, 10 min löpning - totalt 2.25 km Härligt =D Dock har jag duktigt med träningsvärk i låren nu - men skit i de! Jag är på gång!! 
Hur går de för dig Emmson? ;)

När jag var klar styrdes bilen mot stallet, ungefär samtidigt som jag kommer fram börjar det självklart att regna.. Aja, bara på med kläder sen satte jag fart. Gjorde klart stallet innan jag tog in grabbarna så de slapp skitvädret. Började med att göra Lilleman lite fin - borsta ut man och svans och klippte "grimmstubb". Sen gav vi oss ut i regnet. Blev lite longering och lite tömkörning. Han sköter sig så bra, inte alls som om han bara varit hanterad ett par månader =)

Fortsatte sen med Vackringen, han blev också longerad en kort stund. Dessvärre fick jag tydligen tag i fel halsförlängare när jag var på hööks sist så den var alldeles för kort =/ Har ingen annan inspänning i stallet och hade inte rätt gjord att kunna tömköra så han fick helt enkelt gå fri. Inget jag vanligtvis gör då han brukar ha svårt att söka sig ner själv, men idag gick han superbra!! Och vilken trav =O Jäklar säger jag bara - långa luftiga steg. Något högt tempo men takten var ändå bra. Galoppen var även den väldigt luftig och vägvinnande. jag undrar vad som har hänt med min häst!? <3 Imorgon blir de ridning!



Onsdag!

Åkte till stallet tidigt med planen att rida Vackringen, men de ändrades hyfsat snart när de båste halv storm. Hästen är pigg så de räcker utan de. Ville inte riskera att han busa av mig när jag var helt ensam så fick ändra om i planeringen.. Istället blev de ett styrkepass på gymmet! Började på löpbandet, har aldrig varit någon som orkat springa särskillt länge. Men nu bestämde jag mig att jag skulle orka! Så blev 6 min gå och sen 6 löpning! Faktiskt stolt över mig själv - nu ska jag bara se till att öka på den siffran allt eftersom tiden går =) Efter gymmet blev de även denna gång 20 min i solen - Härligt!!

Fortsatte till jobbet där de va sådär lagom mycket att göra. Skönt! Nu ser jag fram emot söndag, Dansrforum i Huskvarna. 13 orkestrar spelar ca 30 min var, snacka om mycket dans! =) Ännu bättre blir de då Emmson också ska följa med! =D



Tisdag!

Petra och Emmson på äventyr! Kan inte bli annat än galet! 
Taggtråd att ta sig igenom - Emmson på rygg i diket - Dyngsur efter dust med vattenutsläpp i Rönne Å - Klämd tå trots stålhätta!
Listan kan bli lång men detta ger nog den stora bilden =P Behöver aldrig träna magen efter en dag med den bästa, skrattat så jag har träningsvärk innan jag är hemma igen! 
Vi satt länge och försökte planera sommarens vissa danser. Blir full rulle - framförallt i Juli
  • 5 Juni Björka - Sannex, Scotts
  • 24 Juni Bäckaskog - Delens
  • 2-3 Juli Öland - Zlips, Blenders
  • 7-8-9 Juli Ekebofestivalen (får se vilka dagar man åker dit, fredag är helt säker iaf!
  • 16-22 Juli Dansbandsveckan i Malung!
  • 23 Juli Fest i Trollenäs?

Hem och sen till VC i Löberöd för att få hjälp med bland annat min axel, den vill inte som jag vill längre =/ Väl färdig där bar de av till stallet i högt tempo, mötte Göran i en korsning utanför Veberöd så han följde med och kollade på Lilleman. När han hade åkt hade jag ca 45 min innan jag skulle köra igen så fick sätta lite fart med fix av stallet. Kl 18 rullade bilen mot skrylle och ett Core pass! Snacka om att de bränner sjukt mycket i musklerna, men förhoppningsvis ger de effekt med! Avslutade kvällen med 20 min i solariet, så skönt att jag nästan somnade! =) Längtar till sommaren!!!!



Måndag!

I måndags fick bägge djuren + jag själv röra på oss. 
Lilleman fick ett tömkörningspass med inriktning svänga - stanna - stå still tills jag ja annat. Han fattar tygeltagen väldigt bra nu. Stanna och stå still var stårt de första 3-4 gångerna men sen gick de superbra. Han lär sig så himla fort! Har nog hittat en vagn som vi kan arbeta lite med och göra till en rockard till honom =D Nu ska jag bara ta hem den så jag kan få hjälp med att bygga om den sen ska de på vagn! 

Vackringen fick gå ett kort pass i paddocken med gramanen. Något han verka gilla. Va himla mjuk och så otroligt härlig i form och takt! Vet inte var denna hästen kommer ifrån, men inte fasen är de samma häst som jag haft innan <3

Dagen avslutades med att jag åkte till Emmson för hemalagad pizza innan vi styrde skorna mot Zumbaträningen! Satan vad kul den träningsformen är! =D Efteråt satt vi och snacka om allt möjligt skit, alltid lika trevligt!



Två fina killar <3

En vecka sen!

Förra veckan var en väldigt lugn vecka. Mådde inte alls bra i kroppen så blev varken ridning eller träning.. Endast Dagstorp i fredags som var lite rörelse. En väldigt trevlig kväll med ett härligt avslut! Både lördag och söndag spenderades till största del på Pederslund <3

I Söndags umgicks jag mycket med Viktoria. Först fotade jag henne när hon red sin Malle och sen åkte vi ut till mina pojkar och hade lite fotosession i vårsolen! Blev en hel del bra blider - Tack vännen! 



Mina vackra killar <3

Måndag!

Vilken helg! =) Lördag var så lugn så på morgonen, åkte till stallet och fixa, tömkörde min Vackra och hade senare intag. Blev väldigt stressigt hem för att göra sig iordning och åka till Bästa Emmson för att käka gott innan vi sytrde bilen mot Ekebo. Väl där blev de bra musik till Sannex, dansa inte så mycket utan lyssan och titta mest - precis lika trevligt! Fick köpt deras skiva denna gången med, tog bara ett antal veckor =P



Bästa vänner <3

Gårdagen spenderades framförallt i stallet, fick pysslat med boxarna så Lillemans vägg är nu så pass låg att han kan se ut =) Ser himla sött ut (bilder kommer ikväll). Efter de blev bägge killarna motionerade. Lilleman fick gå på banan en stund, hade tränset på och för första gången hade jag tömmarna i bettet. Han tuggade fint och verkade väldigt nöjd. Skrittade runt och tränade på att svänga, gick inte speciellt bra första minuterna men sen fattade han vad jag ville och då flöt de på väldigt bra. Avslutade med att ställa oss vid vagnen så han fick känna skanklarna mot sidorna, gick kanon!

Efter de fick Vackringen motion. Skritta först ut en sväng innan jag trava lite på gräsbanan. Hade ett lite skarpare bett än vanligt då jag egentligen bestämt mig för att rida ut på heden och han var inte riktigt till freds med de. Men i övrigt gick de bra. Tom väldigt lugn inne trots att han var ensam! Skönt!! 



Vackringen i Lördags <3

När vi hade ätit på kvällen undrade Göran om någon hade lust att följa med honom till Bjärnum och kolla läget på dansen där - sagt och gjort. Gjorde oss iordning snabbt och rullade iväg. Jag tycker det är så jäkla roligt att titta på när folk dansa, precis lika roligt som att dansa själv =P

Bästa

De finns en människa som inte är som alla andra. Hon är min bästa vän, min tvillingsjäl <3

Hon är den som vet allt om mig och utan att jag behöver säga så vet hon vad jag tycker och tänker. Hon ställer upp för mig i vått och torrt. Hon finns där alltid - vad saken än gäller! Vi har samma språk, vi förstår varandra utan att behöva förklara saker och ting. 

Denna människa har jag haft som en bekant ett bra tag, vi träffades när de va dans, åt lite tillsammans någon gång ibland - inte mycket mer. Sen hände något i slutet av förra sommaren, vi började snacka mer och mer. Började bli vänner, började lära känna varandra på riktigt. Det är inte många månader sen vi började prata på allvar men ändå finns de ingen annan jag litar på så mycket som denna tjej. Det går inte en dag utan att de går iväg ett 20tal sms minst. Varje helg är de dans och självklart ses vi innan och käkar något gott och snackar massa skit. Vad skulle vi annars göra?

De finns ingen som du - de hoppas jag att du vet. Du är den där vännen man går och väntar på ska komma, den man kan vara sig själv med i alla lägen. Jag ser fram emot många år med din vänskap vid min sida! <3

Vilken dag!

Började som sagt med frisören, blev klippning av topparna och en ganska ljus nyans - men får se, gör de kanske ännu ljusare ;) Gick runt på stan och käka lunch och kolla lite butiker innan jag åkte ut i stallet!

Ute i stallet mockade jag och gjorde klart innan jag tog in mina pojkar. Blev dubbelmotionering - red vackringen och hade lilleman på släp. Gick bättre än förre gången, de lär sig =D Vilken tur att Vackringen är så snäll så jag kan rida honom med en hand. Var ute på gräsbanan så hade två pigga grabbar i början. Blev lite trav med och gick kanonbra! <3 Lilleman tog sig lite galopp när jag lät Micky sträcka ut ett par steg. Tyckte han var roligt! 



Inte alltid lätt att fota en stor och en liten ^^,




Min fina grabb <3



Vackraste killen i världen <3

Tuffade sen vidare till gymmet och var med i ett step pass! Kluriga stegkompinationer ibland och satan vad jobbigt det var - svetten rann när vi var klara! Gick rakt från tränsingshallen till solariumet, är så jäkla härligt att känna värme mot huden på de viset =D

Fredag!

Torsdag var en himla lugn och skön dag! Stallet, massage kl 14 sen ut till Eko och handla lite isolatorer och tråd - har bestämt mig för att mina pojkar ska få gå i en större hage med lite gräs och då krävs de 2 nya trådar i den. Imorgon börjar jag mitt arbete sen får vi se när jag är klar =P Är väl ändå 200-300m som ska stängas x 2.

Idag är de full rulle - kl 9 ska jag vara i Lund för färgning och klippning av håret =D Har inte riktigt bestämt mig hur de ska bli, men de kommer hända lite saker iaf! Efter de ska hästarna få sin beskärda del av uppmärksamhet <3 Slutligen är de gruppträning på gymmet kl 17.30- en step grupp. Ska bli spännande att se om de är något för mig =) Skulle de vara så att min bil inte är lämnad till verkstaden när jag kommer hem får jag åka och göra det med. Men hoppas och tror att mamma och Göran har fixat de tills jag kommer hem!
Nu ska jag se till att få lite mat i magen sen rullar bilen =)





=)

Gårdagen var himla lugn på förmiddagen sen blev de helt plötsligt stressigt! Åkte till Granbacken vid 14.30, fixade lite inför dagens dans. Kom inte därifrån fören 16, 30 min senare än planerat. Till stallet i en jäkla fart för att hinna med de jag planerat innan jag skulle va på gymmet kl 18.30 för ett Core pass. Jag hann i tid - men glömde plånboken i stallet, glömde tömma gödselkärran och glömde fylla på vatten till hästen =P Illa!!

Vackringen fick iaf gå en kort stund på tömmen bara för att röra på sig. Han fick själv välja tempo och fattade galopp flera gånger självmant - min häst är pigg! =) Känns underbart!
Pratade med stallets dressyrtränare i måndags och ska börja träna för henne så fort jag känner att vi är igång tillräckligt =)



Liten filmsnutt från idag http://www.youtube.com/watch?v=G1AXpEHpjPo


Nu ska jag åka ut i stallet med mamma, sen åker vi och handlar inför kvällens dans =)

Vackraste

Jag kan inte annat än älska min häst <3 Var i ridhuset igår och han skötte sig super! Lite tittig och på tårna i början men efter ett tag lugnade han sig och slappnade av. Fick igenom en mjuk känsla i handen och han lyssnade bra på mig =) Blev något varv på volten i trav med och jag kunde inte göra annat än le - Satan vad fin häst jag har!!




Tillsammans är vi oslagbara <3

RSS 2.0