Hemma igen

Jaha, då va man hemma igen. Borta bra men jag älskar mitt Skåne för mycket för att vara härifrån för länge =P När vi kom hem vid 19 igår plockade jag bara ur mina grejer ur Tomas bil innan jag hoppade in i min egen och styrde mot Nedred och pussade en stund på min Prins. Finns inte mycket som är bättre än en mysig ponny och hans huvud i knäet! <3 Fortsatte sen till Pederslund och kramade på min andra kille - han va dock inte lika sugen på att mysa med mig! Haha

Dagen har varit väldigt lung, har varit hos bägge mina killar. Imorgon kommer Micky tillbaka till Nedred så då blir de bara ett stall igen. Viktoria har varit duktig och ridit M hela veckan så nu är han på god väg att komma igång på allvar igen =) Får se hur väl jag kan behålla de så, får se hur mycket min kropp klarar av...

Ska försöka få till de så Viktoria kan komma och rida min kille iaf en dag i veckan, hoppa honom till mig. Beroende på när hon får hem Malle så kanske hon kan rida någon dag mer också fram tills dess. 
Göran har semester nu så jag hoppas att han kan hjälpa mig med Lillemans vagn. Vill få honom inkörd innan sommaren är slut, tror han kommer tycka det är skitkul att få jobba lite mer aktivt =)

Nu ska jag hoppa in i en dusch, ikväll väntar gille i Trollenäs. Så det börjar bli hög tid för mig att göra mig iordning!

Konstigt!

Det känns alltid lika konstigt att inte va på Granbacken en onsdag. Men självklart klarar de sig minst lika bra utan mig =) Istället för att jobba dansade jag under gårdagskvällen, varmt som fasen men trevlig (för de mesta iaf ^^,) Ikväll blir de en vända till till Malung - massa bra orkestrar så får springa runt på de olika banorna en del =P Tur att området inte är allt för stort!

Solen skiner utanför fönstret så tror att jag ska dra på mig min bikini och gå ner till bryggan att lägga mig, dagen har inget direkt planerat så ska utnyttja solen så mycket jag kan! =)



Spiller man får man se till att torka upp ;)



Vår fina utsikt har fått vissa hinder =P

Onsdag!

Dagarna går och nu är det redan onsdag, resterande av folket har dykt upp här nu på förmiddagen. Totalt är vi nu 18 pers om jag räknat rätt - då är vissa barn. 3 husvagnar stå nu på gräsmattan och det ser ut som en halv camping här, tur vi åkte ett par dagar tidigare så vi hann få lite lugn och ro ;)
Vädret är lite si so där. En halvtimme är de strålande sol och väldigt varmt, för att nästa regna och bli kyligare. Men de går bra det med!

Tidigare idag tog Emmson tag i "bajamajaproblemet" - tunnan börjar bli full så vi hade fått order om att ta en pinne och trycka ner de lite. 



Emmson började med att leta upp en lagom stor pinne för arbetet. Sen hög hon in.....



.... med viss kräkvarning lyckades hon göra det. Dock höll sig stanken kvar så frågan är om man vågar sig in där nu =P

Lite mer tokiga saker har vi hunnit med. 



Min kamera är alltid lika uppskattad =P



En utomjording har attackerat oss!



Och hon har 4 tuttar!! =P


Just nu håller de andra på med kvällens middag, sen är det dags att göra sig redo för kvällens dans! =) Får väl lyfta röven härifrån och hjälpa till lite! På återseende! =)

Tisdag!

Jaha, då har det blivit tisdag! Under gårdagen hände de inte allt för mycket, vi åt frukost kl 11.30 ( jag va vaken från 8.20 =P) sen åkte vi till Leksand och vandrade omkring på Claes Olsson och lite andra småaffärer. Hittade en sladd jag behövt ett bra tag, ett par jeans, strumpbyxor och ett par nya skor. Precis likadana som jag redan har - underbara att gå i och funkar kanon till att dansa med! =) Efter de så åkte vi hem till de som äger stugorna vi bor i och åt lite middag och snackade om allt möjligt. 

Dagen har ännu inte något planerat, vi får se vad som händer. Vädret börjar iaf bättra sig occh solen försöker kämpa sig igenom molnen. Vem vet, blir kanske möjlighet att lägga sig på bryggan en stund idag =) 

I övrigt har vi de kanon här uppe, skrattar mängder och håller på med allt möjligt skit =P Fördelen med att va vaken så långt innan de andra är att jag kan reta dem för alla deras udda ljud de gör medan de sover. Å de är inte bara ett! Haha

Mina fina Killar verkar ha de kanon där hemma. Viktoria tar väl hand om min Vackring och Mamma är och tittar till Lilleman var och varannan dag. Tack för all hjälp =)

Första dagen!



På väg upp, datan i knäet och musiken skråla!



Emmson blev akut kissig, blev en snabb avstick på en grusväg. Så här lycklig var hon när hon var klar =P



Liten härlig stuga med två inbyggda våningssängar! Här finns el, men inget rinnande vatten eller "riktig" toalett. Primitivt ska de va! Vi har tillgång till en annan gård en liten bit ifrån där vi hämtar vatten och duschar! =)





Idag har vi varit och tittat på Dalahästen - obligatorisk ridning gällde! Fick även här en av de första normala bilden på mig och Emmson =P



Vi gick i mål efter ett hårt Vasalopp =P



Och träffade Gustav! 



Sen åt vi glass! Emmson och Perra fick nog sockerkick dock =P

Vaknade långt innan de andra i morse så har hunnit att ligga på bryggan en stund med. Utöver dessa saker har vi även strövat runt i Mora centrum och kollat i lite affärer. Jag har ex fyndat ett par höga stövlar utan klack. 550 kr ordinariepris, 70 % rabatt på de och jag gav 165 kr! Tack för de! Fick tag i en underdel till min bikini och så slank även två böcker ner bland mina påsar - måste ju ha något att göra när de andra sover ( som t.ex. nu ;) 
Ikväll börjar dansen i Malung, blir en tripp dit för att kolla läget. Ser fram emot denna veckan som fasen - kan inte bli annat än bra!! =D

Fortsättning följer!

På väg upp!

Nu sitter vi i bilen på väg upp! Känner redan hur mycket jag kommer sakna mina fina killar innan jag är hemma igen, länge sen jag va ifrån dem så här länge, första gången med Lilleman! Men de har de bra där de är, snälla männsikor som pysslar och fixar. Taack för all hjälp!

Jag vet att när veckan är slut kommer jag både längta hem och inte. Först och främst, vem vill lämna en vecka med massa dans? Inte jag iaf! För de andra, semestern är slut och vardagen återgår till de normala. För de tredje, jag måste plocka tillbaka min Vackring till Nedred.. Inte för att det är direkt dåligt där - utan för att han trivs så bra på Pederslund! Men de är bara att rida "hem" igen och fortsätta som vanligt. =)

Ska försöka uppdatera dagligen om våra äventyr! Säkert någon som är nyfiken på vad vi sysslar med om dagarna =)

NU!! =D

Nu har jag alldeles strax packat klart allt, har bara fått vänta på lite saker som va tvugna att tvättas. Men sista maskinen är tvättad och instoppad i torktumlaren! Jag lyckades inte få ner allt i min resväska, fick ta min bag med. Men det är godkänt tycker jag! Funderar dock på kameran, ska jag ha med den lilla, den stora, bägge eller kanske ingen? Aja, de återstår att se! Sen jag kom hem har jag taggat inför veckan med Wahlströms och nu Sannex! Dansesugen till max!!

Va hon mina fina pojkar efter jobb! Micky fick gå ett lätt joggpass i paddocken - han va stel och ovillig i början men mjuknade ganska fort! <3 Blev inte speciellt avancerade saker utan mest bara massa lösgörande.. Han har otroligt mycket svårare för höger varv och jag försöker fastställa om de är pga stelhet, tänder eller kanske att han sitter fast någonstans i kroppen.. Ska se om jag kan få ut någon som kan känna på honom! I vilket fall blev han lite bättre efter massa volter. Jag fick en trevlig känsla och valde då att sluta! Alltid bäst att sluta när man är på topp !Fortsatte sen till Lilleman en kort sväng. Han verkar inte alls berörd av att hans kompis lämnat honom, går så nöjt och tuggar gräs i hagen =P


Fina killar <3

Lyckades hålla min tidsplan och 18.30 rullade jag hemåt! Åt lite mat och sen börja jag packa. Jag verkligen hatar att packa till sånt här - för avskyr att inte ha något att välja mellan när det är dags att gå ut och dansa! Så blev ju självklart alldeles för mycket kläder.. Men hellre de än för lite!

Nu ska jag gå och kolla om det sista är torrt, isf stoppa ner de sen stoppa ner mig själv i sängen. Imorgon åker vi runt 8! =D

Hjälp?

Jaha, ännu en dag närmre semestern! Ännu en dag kortare att hinna med allt =P Men de blir väl som vanligt. Imorgon kl 22 kommer jag börja packa i halv panik. Men de kommer gå bra de med, jag har ju koll på vad jag ska ha ner iaf! Sa till Emmson igår att jag skulle inte ha med mer kläder än de som får plats i min resväska, hon trodde inte på mig! Elakt! Visserligen tror inte jag det heller ^^,

Dagen består av:
Jobb fram till 14.15
Emmson och fixa naglarna
Hämta hö till min kära häst
Stall ett Micky - försöka hinna med att rida, känns långt bort, och fixa stallet
Stall två Lilleman - kolla att allt är bra och mocka hagen, ett måste!!

Fullt ös medvetslös! =)


Full rulle!

Just nu känner jag att dagarna inte räcker till - någon som vill ge mig ett par timmar till per dygn? Vill hinna så mycket, men undrar om jag ens hinner med hälften. Aja, de gäller att hålla igång så man hinner med så mycket som möjligt iaf!

Dagen har bestått av jobb och flytt av Micky! Hästen va superduktig, pigg som satan men gick fram överallt utan att tveka en sekund! Tog knappt 1 timme att rida från Nedred till Pederslund. Ju närmre Pederslund vi kom ju mer på tårna blev min kära häst, han hade full koll på vart han var på väg - Lycklig häst! Fick komma ut i en hage när vi kom fram, vandra runt lite innan han hamnade vid staketet med sin kärlek Hestia på andra sidan. De är så söta där de står och ser ut att snacka så kärleksfullt! <3 



Min fina Vacka kille! Blir så glad när jag ser dessa bilder.
Gör ont i hjärtat att tänka på vad som kanske kommer att ske...





En vecka kvar!

Knappt! Tidigt på lördag morgon sätter vi oss i bilen och drar norrut - slutdestination Dalarna! Det känns ganska overkligt att vi är där nu. Att tiden har gått så fort, känns som om de va typ igår Emma stod i sitt kök i Stehag och frågade mig om jag skulle med. "Jaja, klart" va mitt svar, men aldrig att jag trodde att de verkligen skulle bli av! Men de blir de, och nu är det äntligen dags! =D 



Sista veckan kommer de va en del att stå i. Jobbar 6-14.15, sen ska det fixas och donas med hästarna, jag ska hinna packa (ev även till Micky), göra om mina naglar och lägga i slingor i håret. Och utöver de gärna hinna träna lite själv med, sova får väl bli någon gång där emellan =P Vi får se hur mycket som får plats på dygnets 24 timmar.!

Jag måste typ NU bestämma mig hur jag ska göra med Micky och Lilleman. Ska M va kvar på Nedred eller ska jag lämna han till Viktoria. Ska Lilleman få gå ute dygnet runt eller ska han få komma in om nätterna? Smidigast är att lämna M till Vik och slänga ut L - då slipper mamma hjälpa mig med hästarna i större utsträckning. Är samtidigt lite så med att låta L va ute dygnet runt iom han har gräsreduceraren, vill ju att han ska kunna slippa den iaf ett tag. Dock orolig att han ska få fång isf - trots att hovis säger att jag kan vara lung.. Jag kan ju låta L va kvar inne, men känns helt onödigt att låta mamma åka dit för att mocka hans box och göra hö till honom (tar max 20 min totalt) Blir mer i resväg än tid där.. Men tror jag gör så, det är det smidigaste för mig/mamma. Så får jag kolla om någon kan tänka sig ta av han gräsreduceraren och sen sätta på den igen några timmar senare.. Aja de löser sig nog.. 

Utöver detta har även jag och fröken Emmson ett vad som ska hållas - inga onyttigheter stoppas i munnen tills dess att vi åker. Klarat en vecka nu - varför skulle jag inte klara en til?! =)

Låång dag!

Hade en väldigt trevlig, men lång lördag! Utsläpp av hästarna på morgonen, hem och gjorde mig iordning för att åka med Deléns på spelning. Vi hittade ut i skogarna till en plats som heter Norrhult, ca 25 mil hemifrån. Kvällen avverkades hyfsat snabbt och när vi sen var på väg söderut igen var kl 3. Lyckades inte sova speciellt många minuter så när vi landade i Marieholm igen hade jag varit vaken ca ett dygn. Men de va bara att sätta sig i bilen och köra ut till hästarna för att även idag släppa ut. Blev sen två timmar i fåtöljen när jag väl kommit hem och ätit frukost, minst sagt skönt! =)



Philip provade på en ny stil =P

Resten av dagen kommer mestadels spenderas precis där jag är nu, framför tvn med datoorn i knäet. Kl 19 är de dock jobb på schemat! Blir nog en tur till rövarkulan efter! =)
Våra kycklingar har fått komma ut i de fria för första gången idag, och självklart var min "Tuff" först ut! Minst av alla men utan tvekan så lever han upp till sitt namn. Därför jag gillar honom (tycker inte alls om hönsen i övrigt! =P)


RSS 2.0